Panoráma Étterem

2019. február 17. 12:00 – 15:00

A IV. Indoor Sörfesztivál záróakkordjaként korlátlan étel-, italfogyasztás és a fesztivál legjobb sörei várják a gourmandokat.

A menüsort Müncz Gábor, a Gellért vezető séfje sörökhöz passzoló ételekből állította össze a Gerardo Sörbrunch-ra, melynek névadója Szent Gellért, akinek korábbi neve Gerardo Sagredo volt, és akiről a ház egyedi címkés, prémium kategóriás kézműves búzasörét elneveztük.

Minden címkének van egy története

Lexikonok, úti-, történelem- és imakönyvek örökítik meg annak a 10. és 11. század fordulóján élt lombardiai származású bencés szerzetesnek a nevét, aki a hitéért mártírhalált halt, és akiről utóbb a Gellért-hegyet és a szállodát is elnevezték.
Gellért püspök, akinek eredeti neve Giorgio Sagredo volt, gazdag családban született az itáliai Velencében. Később, amikor teolólgiai tanulmányai során magasabb szintre lépett, a Gerardo Sagredo nevet kapta meg. A legenda szerint 1046-ban a Kelen-hegyről egy hordóba zárva taszították le a Dunába a kereszténység ellen lázadó pogány magyarok. Gellért püspököt 1083-ban István királlyal és Imre herceggel együtt szentté avatták.

Müncz Gábor menüje

Hideg vegyes ízelítő
Salátabár öntettekkel, mártogatókkal, aszalványokkal, magvakkal
Szilvásváradi pisztráng póré salátával, diós zellerrel, paradicsommal
Libamell carpaccio színes lencsével, rukkolával, gránátalmával
Préselt füstölt csülök tormával, bajor mustárral, császárzsemlével
Aszalt paradicsommal és olivákkal pácolt sajtok, fokhagyma kompóttal
Sörkorcsolyák, töpörtyű, sonka- és kolbászfalatok tojással, retekkel, zöldpaprikával

Levesek
Pikáns sajtkrémleves csibemellel, corn flakes-szel, fehér sörrel
Marhatea töltött ököruszállyal, karottával

Főételek
Vadlazac steak zöldborsópürével, édesburgonyával, búzasör mártással
Gerardo sörben sült malaccsülök, pirított cika káposztával, tócsnival
Fokhagymás tengeri kagylók zöldfűszeres-vajas Gerardo sörmártásban, grillezett szűzpecsenyével
Meggysörös apró bélszín vadgombákkal, sült hagymával, mogyoróburgonyával
Vaddisznó karaj ropogós tésztában sütve, színes zöldségekkel, Guinness jus-vel
Zúzapörkölt Gerardo sörrel, pásztortarhonyával
Ricottás parajos ravioli fűszeres paradicsommal

Köretek
Grillezett zöldségek, Jázmin rizs, Pásztortarhonya, Mogyoróburgonya, Tócsni

Desszertek
Színes-mázas fánkocskák, Vilmos körtés darapuding karamellel, csokoládéval,
Gesztenyepüré, Somlói galuska, Desszert válogatás tortáinkból,
Laktóz- és gluténmentes sütemények, Friss gyümölcs

GERARDO SÖRBRUNCH 9400 FT

2019. FEBRUÁR 17. 12:00 – 15:00

1 FŐ RÉSZÉRE VASÁRNAPI EBÉD A PANORÁMA ÉTTEREMBEN
KORLÁTLAN ÉTEL- ÉS ITALFOGYASZTÁS
(EGYEDI SÖRKÍNÁLAT, PEZSGŐ, SÖR, ÜDÍTŐITAL ÉS KÁVÉ)

Gyerekeknek 3 és 12 év között 4700 Ft

3 év alatt a belépés ingyenes.

Jegyek kaphatók 0-24 óráig a Gellért Hotel recepcióján

Online jegyvásárlás

GELLÉRT WEBSHOP