Sápi Róbert, okleveles sörsommelier és Tamáska János előadásában

2022. február 18. 21:00 (kattints a jegyekért)
2022. február 19. 21:00 (kattints a jegyekért)

Váltsd meg napijegyed mellé mesterkurzusunkra szóló belépőt még ma, és mélyedj el a belga sörök, sörstílusok és -főzdék világában Sápi Róbert sörmérnök, okleveles sörsommelier és Tamáska János előadásában! Pénteken és szombaton is csatlakozhatsz hozzánk.

Sörsor

St Louis Premium Gueuze – 4,5% – gueuze lambic

Gueuze sör kezdőknek! Savas és fanyar, mint a legtöbb gueuze, de a finoman édeskés és kesernyés ízek megpróbálják az egyensúly felé terelni a sör ízvilágát. Sima, selymes, és jóval könnyebben érthető, mint a kategória többi képviselője.

La Trappe Witte – 5,5% – trappista búzasör

Fátyolosan aranyszínű, mogyoróbarna reflexekkel. Hosszú életű hab. Illatában és ízében egyaránt az élesztő és a citromos-narancsos-grapefruit-os jelleg dominál. A korty lenyelésekor elegánsan odaköszön a komló keserűsége is, amely az utóízben válik uralkodóvá. Nem annyira a könnyű, szomjoltó, sokkal inkább a kiadós, laktató búzasörök kategóriájába tartozik.

Corsendonk Grand Hops – 6,9% – apátsági erősen komlózott ale

A ködös, arany színű színű sört, nagy tartós hab koronáz. Illata friss, gyógynövényes, füves aromákkal. Első kortyra édeskés malátásság jellemzi, melyet száraz komlókeserűség harmonizál a végén. Közepes testű, kiegyensúlyozott ital.

Steenbrzddge Dubbel – 6,5% – apátsági dubbel

A sörfőzők védőszentjének, Szent Arnoldnak emlékére készülő barna sör. Sötét gesztenyebarna, szép, bézsszínű habbal. Az illatban érezhető komplexitás a sör ízében is folytatódik: nagyon kellemesen malátás, fűszeres ízvilágát erőteljes füstösség kíséri. Savai elegánsak, a lecsengésben torkunkra zúduló pörköltmaláta égett íze pedig finoman szólva is mennyei.

Kasteel Tripel – 11% – erős világos tripel

Ez a sör igazi “kastélysör”, az ingelmunsteri kastélyban főzik. stílusában egy erős apátsági tripel sörre hasonlít, de azoknál szárazabb, savasabb ízhatású. Citrusos-komlós illatok bújnak meg a palackban. A sör nagy testű, erősen alkoholos. Krémes textúrája díszítéseként citrusos és diós ízek mutatkoznak. A korty lenyelésekor vanília tűnik fel, míg az utóízben olyanfajta tanninos jelek bukkannak fel, amelyek a tölgyfahordós érlelésre utalnak. Emlékezetes sör!

La Trappe Quadrupel – 10% – trappista quadrupel

Rövid életű habja a magas alkoholtartalom következménye, nem a sör “vékonyságát” mutatja. Sőt ellenkezőleg! Rendkívül testes, szinte “monolitikusan” masszív sörről van szó, magas alkoholtartalommal. Vöröses mahagóni színéhez izgalmas illat párosul: karamell és medvecukor. Selymes textúrája mögött erősen alkoholos ízjegyek rejtőznek, hatalmas komplexitással. Egy ilyen sör után egyebet már nem is szabad fogyasztani. Legfeljebb ugyanezt még két pohárral.

Belga sör mesterkurzus 4.990 FT

2022. február 18. 21:00 (kattints a jegyekért)
2022. február 19. 21:00 (kattints a jegyekért)

6 BELGA SÖR KÓSTOLÁSA

* A részvétel feltétele egy aznapi Indoor Sörfesztivál napijegy + a Belga sör mesterkurzus belépő megvásárlása.

Online jegyvásárlás

Eventim Webshop

JEGYEK KAPHATÓK JANUÁR 14-TŐL A BORHÁLÓ KÖRÚTI BOLTJÁBAN